Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Korkeiden ulkoikkunoiden peseminen

Share |
14.03.2016

Ultrapuhdas vesi ei jätä kuivumisjälkiä

Ikkunapesu on muuttunut entistä haasteellisemmaksi myös pientaloissa, joissa korkeat lasipinnat ovat yleistyneet.  Ikkunoiden peseminen esimerkiksi kuuden metrin korkeudelta voi olla vaikea tehtävä. Ratkaisun tähän tarjoaa uusi ja yksinkertainen pesutekniikka.

HydroPower-menetelmä on valloittanut Eurooppaa jo useamman vuoden ajan ja ansainnut kannuksensa ammattimaisten ikkunanpesijöiden käytössä.  Nyt Suomessakin on saatavilla sopivat välineet myös kotitalouksille.

CATEGORY-SECTION_HYDRO_POWER.jpgUnger_ProLogo_3D_EN.jpg

Mitä ultrapuhdas vesi tarkoittaa?

Pesumenetelmän ydin on vedenpuhdistin, joka on pienimmillään noin 30 cm korkea suodatin, ja se voidaan liittää vesijohtoon tavallisilla puutarhaletkun pikaliittimillä.  Kun vesi kulkee puhdistuspatruunan läpi, sen suodatus poistaa vedestä epäpuhtaudet. Tämän lisäksi vesi tehdään ionittomaksi, mikä tarkoittaa veden pintajännitteen poistumista ja veden pesuominaisuuksien paranemista.

Pesu tapahtuu siis pelkällä puhdistetulla vedellä. Pesuaineita ei tarvita, ja näin ollen veden valumisesta ei ole mitään haittaa ikkunoita ympäröiville pinnoille, istutuksille tai maaperälle.

Näin pestään

Kokonaisuus koostuu siis vedenpuhdistusyksiköstä, pitkistä teleskooppisista pesuvarsista ja unger_0717_NZ_1E.jpgikkunanpesuun suunnitellusta pesuharjasta. Vesihanaan kiinnitetään puhdistuspatruuna yhdysletkulla ja siihen normaali vesiletku, joka edelleen liitetään pitkään pesuvarteen ja ikkunanpesupesuharjaan.

Pesuvarressa oleva ohut ja kevyt letku kuljettaa puhdistetun veden pesuharjalle ja sitä kautta ikkunan pintaan.

Vesihana avataan ja pesuyksikkö on valmis käyttöön.  Pesijä itse seisoo maassa, ja vesi levitetään ikkunoihin varren päässä olevalla harjalla.  Lika harjataan irti ja valutetaan alas ikkunapintaa puhtaan veden avulla - ja siinä kaikki. Tekniikan oppii nopeasti kuka tahansa. Puhdistettu vesi valuu ja kuivuu pois jälkiä jättämättä, erillistä kuivausta ei tarvita. Myös ikkunoiden karmit ja roiskepellit pestään puhtaaksi ultrapuhtaalla vedellä.

Pesumenetelmä sopii myös julkisivuelementtien, rännien, parvekelasien ja muiden pestävien rakenteiden puhdistamiseen.

Asuntoauto tai asuntovaunu on myös helppo pestä HydroPower-menetelmällä. Sitkeät hyönteisten jäljet tarvitsevat kyllä hieman pesuainetta liuetakseen.

Kotitalouskäyttöön tarkoitetussa kokonaisuudessa varren pituus on esimerkiksi 6 m jolloin ulottuvuus nousee yli kuuteen metriin. Pakkaus sisältää vedenpuhdistuspatruunan, pesuvarren ja harjan ja sen hinta on 395 euroa. Omat puutarhaletkut toimivat pesussa mainiosti. Suodatinkotelon kannessa on veden puhtauden mittari, jonka avulla seurataan suodattimen kulumista. Normaalisti yksi suodatin kestää vuoden pesut ja sen uudelleen hankinta maksaa 40 euroa. Ikkunanpesuharja kestää kovaa kulutusta ja sen voi uusia muutaman vuoden jälkeen.

26.03.2019Yläpölyjen imurointi helpommaksi
25.01.2019Korkeiden sisäikkunoiden välineuutuuksia
26.11.2018Homepölysiivous ohje
22.04.2015Uutuuksia korkeiden ikkunoiden pesuun
16.01.2013Työterveyslaitoksen ohje vanhan mikrobivaurioisen rakenteen purkamiseen
14.03.2016TUVASA (Turvallinen vahinkosaneeraaminen) hankkeen tuottama opas vahinkosaneerauksen palveluiden ostajille
14.03.2016Korkeiden ulkoikkunoiden peseminen